Vege szaszłyki z grilla w marynacie z pesto


Pyszne i wegańskie danie na grilla? Polecamy szaszłyki na bazie kotletów sojowych, warzyw i pysznej marynaty z pesto. Pełne aromatu danie z pewnością zachwyci nie tylko miłośników wegańskich opcji, ale również pozytywnie zaskoczy fanów mięsnych przysmaków. Smacznego! Składniki: • opakowanie...

Roślinne źródła kwasu foliowego


Nie jest tajemnicą, że zanim pojawią się pełne składników odżywczych letnie warzywa, wiosną skomponowanie zdrowej, pełnowartościowej diety bywa wyzwaniem. Nie można się jednak poddawać – pracujący pełną parą organizm przyszłej mamy potrzebuje dobrego paliwa!...

Dyniowe smoothie


W okresie jesienno-zimowym powinniśmy ze szczególną uwagą dbać o swoje zdrowie i z uwagą dobierać składniki codziennej diety. Dla urozmaicenia jadłospisu warto sięgać po sezonowe warzywa i owoce. Proponujemy odżywczą przekąskę na bazie dyni, bananów, masła orzechowego i wody. Dyniowe...

Mieszanki KRESTO – naturalny składnik wiosennych sałatek


Wiosna i lato to czas, w którym świeże, soczyste owoce i warzywa są ogólnodostępne – można je wygodnie kupić w marketach, na targowisku lub zerwać w przydomowym ogródku. Warto wykorzystać dary natury do komponowania lekkich, zdrowych i sycących sałatek. Idealnym dopełnieniem wiosennych dań...

Rolada z indyka z konfiturą botwinkową


Klasycznie, lecz z polotem – przepis na roladę z indyka z konfiturą botwinką, to propozycja idealna dla fanów tradycyjnych smaków a zarazem sposób na przełamanie kulinarnej rutyny. Domowa konfitura z botwinki i żurawiny suszonej KRESTO SELECT odświeży dobrze znany smak indyka...