Ziarna KRESTO – w sam raz do wiosennych potraw


Wiosna to czas nowalijek, które warto wykorzystać do tworzenia zdrowych, pożywnych dań. Idealnym dopełnieniem różnorodnych warzywnych i owocowych kompozycji są ziarna KRESTO: chia, sezam, siemię lniane oraz pestki dyni. Mają one delikatny smak, są przyjemnie chrupiące i zawierają...

Sałatka a’la nicejska


Prosta w przygotowaniu, smaczna i idealna zarówno jako dodatek do grillowanych dań, jak i lekka, wiosenna przekąska. Sekret smaku stanowi połączenie świeżych warzyw, orzechów nerkowca oraz tuńczyka z dressingiem w postaci sosu musztardowego. Pysznie, zdrowo, kolorowo! Składniki: •...

Olej rzepakowy Rapso – neutralny smak, uniwersalne zastosowanie


Jesienna aura sprzyja przyrządzaniu rozgrzewających specjałów. Częściej niż w poprzednich miesiącach sięgamy po przepisy na pieczone czy smażone dania. Ważne, aby były one nie tylko pyszne i sycące, ale również zdrowe. Olej rzepakowy Rapso pozwala na uniwersalne zastosowanie – można...